Sākums > Receptes > Deserti

Karaliskā Lieldienu pasha ar riekstiem, augļiem un marmelādi

2018. gada 31. marts
Foto: Receptes.lv
Paldies Mārtiņam Otto par recepti!
Pagatavošana
90 min
1. Sākumā rozīnes un žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni.
2. Kamēr tie top mīksti, mīca biezpienu biezākā masā.
3. Olām pievieno cukuru un vanilīna cukuru, un kārtīgi sakuļ.
4. Tikmēr rozīnes būs jau nedaudz samirkušas, nokāš ūdeni un aromātam aplej tās ar brendiju, konjaku vai kalvadosu - ļauj 10 minūtes ievilkties.
5. Sviestu kārtīgi iemaisa biezpienā; lai maisīšanas process nebūtu smags, ieteicams sviestu pirms tam paturēt siltumā.
6. Tad biezpiena masā iejauc krējumu, samaisa un atkārto to pašu arī ar sakultajām olām.
7. Tālāk šo masu karsē ūdens peldē, līdz pirmajam burbulim un visu laiku maisa. Noliek uzsildīto masu aukstumā atdzesēties. Atdzisusi masa būs stingra.
8. Kamēr pasha dziest, sasmalcina žāvētos augļus, riekstus un marmelādi.
9. Sasmalcinātos labumus kārtīgi iemaisa atdzisušajā masā un kārto to marlē. Uzliek slogu un atstāj vēsumā uz nakti.
10. Nākamajā dienā iztin no marles.

Labu apetīti un priecīgas Lieldienas!
Uz augšu