Zivs dārzeņu mērcē

5 1
Paldies Valentīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • 300 g baltās zivs filejas (šoreiz izmantota heka fileja)
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1 ola
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 saldā paprika
  • 150 ml saldā krējuma
  • Zivs garšviela no “Santa Maria”
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

35 min.
  1. Sasmalcina sīpolu, burkānu un papriku un apcep pannā, kamēr mīksti. Pievieno saldo krējumu, pasutina un atliek malā.
  2. Zivs filejas apvārta olā un miltos, kam pievienots sāls pēc garšas un nedaudz zivs garšvielas. Apcep eļļā.
  3. Atsevišķā cepamtraukā vai katliņā veido kārtas – no sākuma dārzeņu maisījumu, pēc tam zivi, un pa virsu atkal dārzeņus.
  4. Sutina uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes.
    Pasniedz ar skābētiem gurķiem.

    Labu apetīti!
    Sutina uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes.
Pasniedz ar skāb...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni