Vistas šķiņķīši šampinjonu un olīvu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 vistas šķiņķīši
  • 200 g šampinjonu
  • 150 g zaļo olīvu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 liels tomāts
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 glāze/s vistas buljona
  • 1 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 0.5 glāze/s saldā krējuma
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

90 min.
  1. Pannā ieliek sviestu un ielej eļļu, uzkarsē, ieliek vistas šķiņķīšus un apcep no visām pusēm, lai veidojas zeltaina garoziņa. Noliek šķiņķīšus malā.
  2. Sagriež sīpolu, ķiplokus un šampinjonus šķēlītēs, papriku gabaliņos, liek uz pannas un visu cep 10 minūtes.
  3. Pielej buljonu, pieliek šķēlītēs vai smalkāk, kā sirds vēlās, sagrieztus tomātus un apceptos vistas šķiņķīšus.
  4. Uzliek pannai vāku un sautē 50 minūtes, līdz vista kļuvusi mīksta.
  5. Saldajā krējumā iemaisa kartupeļu cieti, ielej pannā un maisot karsē, līdz mērce ir sabiezējusi.
  6. Pannā ieber olīvas un karsē vēl 2-3 minūtes.
    Pasniedz ar vārītiem rīsiem.

    Labu apetīti!
    Pannā ieber olīvas un karsē vēl 2-3 minūtes.
Pasniedz ar vā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni