Lienes mammas biešu zupa jeb Zupišče

4 1
Paldies Lienei par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa (lāpstiņa)
  • Bietes
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Kartupeļi
  • “Kend” tomātu kečups “Čili”
  • Sāls pēc garšas
  • Sviests cepšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļu izvāra ūdenī, lai veidotos buljons (gaļu atstāj zupā līdz pat pasniegšanas brīdim, lai tā uzņem visas garšas, kas zupā, tādēļ zupai nepieciešams liels katls).
  2. Bietes un burkānus sarīvē.
  3. Sīpolu un kartupeļus sagriež palielos gabalos.
  4. Burkānu apcep sviestā, pievieno buljonam ar gaļu.
  5. Buljonam pievieno kartupeļus.
  6. Sīpolu apcep sviestā pievieno zupai.
  7. Bietes apcep pēdējās un pievieno beigās, kad kartupeļi jau gandrīz gatavi. Tas palīdz bietēm saglabāt krāsu un dod zupai spilgtāku nokrāsu.
  8. Beigās pievieno “slepeno” sastāvdaļu (kečupu), un sāli pēc garšas.
  9. Ļauj zupai pastāvēt, “lai sastāvdaļas saprecas viena ar otru”.
  10. Pirms pasniegšanas izņem no katla gaļu, saplucina un ieliek katram šķīvī. Pa virsu gaļai lej zupu.

    Labu apetīti!
    Pirms pasniegšanas izņem no katla gaļu, saplucina un ieliek...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Arvīds Virkutis Šodien 11:06
vai nevajadzeja dargaku projektu par 1000000 , jo so zupu bez sa projekta izvaris jebkura sevi cienosa Latvijas sieviete

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas