Maigais ābolu pīrāgs

2018. gada 9. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. No dotajiem produktiem veikli samīca mīklu, uz pusstundu noliek aukstumā.
2. Tad to ieklāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu un sakarsētā krāsni 200 grādu temperatūrā cep 10 minūtes.
3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, rupji sarīvē vai smalki sagriež, sajauc ar citrona sulu, pusi no cukura, olām, krējumu, liek apceptajā mīklā, pārber ar pārējo cukuru. Veidni atkal liek krāsnī, cep 50 minūtes.

4. Uzkarsē džemu ar sviestu, pārsmerē pīrāgam un turpina cept vēl 10 minūtes.
5. Krāsni izslēdz, pīrāgu tur krāsnī vēl pusstundu.
Tad to atdzesē un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru vai pasniedz ar putukrējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu