Cepti āboli ar rīsiem, riekstiem, rozīnēm un medu

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 āboli
  • 200 g rīsu
  • 100 g rozīņu
  • 6 ēd. k. šķidra medus
  • 2 ēd. k. kapātu lazdu riekstu
  • 2 tējk. kanēļa
  • 2 tējk. malta ingevera
  • 80 g sviesta
  • Sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Rīsus izvāra sālsūdenī.
  2. Ābolus nomazgā, nogriež augšejo daļu un izdobj iekšu.
  3. Rīsus sajauc ar izmercētām un nosusinātām rozīnēm, ingveru, kanēli un medu. Ar šo pildījumu piepilda ābolus.
  4. Liek sagatavotos ābolus cepamajā veidnē, pārlej ar kausētu sviestu un cep apmēram 20 minūtes līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsēta cepeškrāsnī.
  5. Gatavos ābolus apbārsta ar lazdu riekstiem.
    Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Gatavos ābolus apbārsta ar lazdu riekstiem. 
Pasniedz ar sa...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti