Miltu buberts ar smiltsērkšķu mērci

5 1
Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.

Sastāvdaļas

  • Bubertam:
  • 1/2 glāze/s "Dobeles dzirnavnieka" kviešu miltu "Ekstra"
  • 1/2 l piena
  • 4 lauku olas
  • 1/4 glāze/s cukura
  • 1 ēd. k. vaniļas ekstrakta vai 1 ēd.k. vaniļas pastas
  • Smiltsērkšķu ķīselim
  • 700 ml ūdens
  • 120 g cukura
  • 75 g kartupeļu miltu
  • 150 ml smiltsērkšķu sulas

Pagatavošana

60 min.
  1. Gatavo bubertu: pusi piena sajauc ar miltiem. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar pusi cukura. Atlikušo pienu lēnām uzvāra, pakāpeniski nepārtrauktā straumē ielej miltu maisījumu. Nepārtraukti maisot, visu uzvāra un uz zemas uguns turpina vārīt, līdz masa ir sabiezējusi.
  2. Noņem no plīts. Pievieno vaniļu un saputotos olu dzeltenumus. 10 minūtes atdzesē. Olu baltumus un atlikušo cukuru saputo stingrās putās. Iecilā to nedaudz padzisušajā katliņa saturā. Liek deserta šķīvjos un novieto vēsumā.
  3. Gatavo ķīseli: kartupeļu miltus sajauc ar pusglāzi ūdens. Ūdeni uzvāra, tad tajā ielej smiltsērkšķu sulu un pieber cukuru. Sagaida, kad cukurs ir izkusis un sāk vārīties.
  4. Lēnām pielej kartupeļu miltu maisījumu, visu laiku nepārtraukti maisot. Uzreiz ņem nost no plīts un noliek vēsumā atdzist. Pasniedz bubertu kopā ar ķīseli.

    Lai labi garšo!
    Lēnām pielej kartupeļu miltu maisījumu, visu laiku nepārtrau...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti