Meksikāņu vistas gaļas salāti

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 vistas krūtiņas filejas (125 g katra) vai apm. 500 g vārītas vai sautētas vistas gaļas
  • 1 neliela romiešu salātu galviņa
  • 2 lieli miltaini tomāti
  • 2 kukurūzas tortiljas
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 1/4 l vistas buljona
  • 1 neliela saišķītis koriandra zaļumu
  • 1 citrona sulas
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 tējk. oregano
  • Tobasco mērces
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas filejas mazliet no visām pusēm apcep 1 ēd.k. eļļas, uzkaisa sāli un piparus un pārlej ar buljonu. Uzvāra, traukam uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 15 minūtes.
    Pēc tam gaļu no buljona izņem un atdzesē.
  2. Mazos tomātus pārgriež uz pusēm, bet ja ir lielie tos šķērsām pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
    Augļa mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Mazākās salātu lapiņas atstāj veselas, lielākās šķērsām sagriež plātās strēmelītēs.
  4. Pannā, vēlams lai tā būtu ar pārklājumu, mazliet uzkarsē tortiljas, sagriež strēmelītēs.
  5. Garšaugus nomazgā, lapiņas nokniebj un smalki sakapā.
  6. Bļodā ielej citrona sulu un atlikušo olīveļļu. Nomazgā ķiploku un piespiež klāt. Visu sakuļ kopā ar sāli, pipariem, oregano un Tabasco mērci. Pagaršo - mērcei jābūt pietiekami pikantai. Iemaisa garšaugus.
  7. Tomātus un salātu liek 4 šķīvjos. Gaļu sagriež strēmelītēs un uzliek uz salātiem. Pāri pārlej mērci. Virsū kārto tortilju strēmelītes.

    Labu apetīti!
    Tomātus un salātu liek 4 šķīvjos. Gaļu sagriež strēmelītēs u...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti