Biezpiena sacepums

4 1

Sastāvdaļas

  • 500-700 g biezpiena
  • 2 olas
  • 4 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. mannas
  • 2-4 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 apelsīna miziņa (svaigi rīvēta)
  • Žāvētas aprikozes, rozīnes, rieksti vai mandeles

Pagatavošana

40 min.
  1. Biezpienam pievieno krējumu. Piesit olas. Pieber cukuru. Visu rūpīgi samaisa.
  2. Pieliek rozīnes, sasmalcinātas aprikozes un/vai mandeles, svaigi sarīvētu apelsīna miziņu.
  3. Iemaisa mannu.
    Ja biezpiena masa ir pašķidra, manna jāliek vairāk. Ja tā ir pārāk bieza, japievieno vēl krējums.
    Masu maisa, līdz tā ir viendabīga.
  4. Liek veidnē ar noņemamu malu. Izlīdzina.
    Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī.
    Pirmās 15-20 minūtes sacepumu cep pārklātu ar foliju. Pēdējās 5-7 minūtes krāsnī var ieslēgt grilla režīmu, lai sacepumam veidojās zeltaini brūna virsa.
  5. Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un noņem veidnes malu. Atstāj, lai mazliet atdziest.
    Sacepuma gatavību pārbauda ar koka iesmiņiem.
    Pasniedz ar ogu/augļu ķīseli vai mērcīti.

    Lai labi garšo!
    Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un noņem veidnes malu....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize