Dzērveņu - valriekstu kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 120 g izkausēta sviesta
  • 120 g miltu
  • 120 g cukura
  • 350 g dzērveņu
  • 1/4 tējk. sāls
  • 100 g valriekstu
  • 2 sakultas olas
  • 1/2 tējk. mandeļu esences

Pagatavošana

50 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūras.
  2. Noskalo un notecina dzērvenes.
  3. Lielā bļoda ieber miltus, sāli, cukuru un dzērvenes. Tad pievieno sasmalcinātus valriekstus un samaisa visu kopā. Izkausē sviestu. Atsevišķā bļodā sakuļ olas.
  4. Sviestu, olas un mandeļu esenci pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām un visu kārtīgi samaisa.
  5. Ietauko kūkas veidni, izlīdzina tajā mīklu un liek cepties 40 minūtes.
    Ieteicams izvēlēties veidni bez reljefiem, jo šī mīkla dažkārt mēdz pielipt.
  6. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.
    Pasniedz ar saldējumu.

    Lai labi garšo!
    Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas pāris...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize