Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Dzērveņu - valriekstu kūka

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādu temperatūras.
2. Noskalo un notecina dzērvenes.
3. Lielā bļoda ieber miltus, sāli, cukuru un dzērvenes. Tad pievieno sasmalcinātus valriekstus un samaisa visu kopā. Izkausē sviestu. Atsevišķā bļodā sakuļ olas.
4. Sviestu, olas un mandeļu esenci pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām un visu kārtīgi samaisa.
5. Ietauko kūkas veidni, izlīdzina tajā mīklu un liek cepties 40 minūtes.
Ieteicams izvēlēties veidni bez reljefiem, jo šī mīkla dažkārt mēdz pielipt.
6. Gatavo kūku izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.
Pasniedz ar saldējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu