Baltvīna etiķī marinētas sēnes

4 1
Baltvīna etiķī marinētas sēnes
Foto: Depositphotos.com
Marinēšanai ieteicams izvēlēties vienāda lieluma vienas sugas sēnes.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazu sēnīšu
  • 1.4 l maiga baltvīna etiķa
  • 4-6 tējk. sāls
  • 2 tējk. melno piparu graudiņu

Pagatavošana

70 min.
  1. Lielā katlā uzvāra 2 l ūdens ar 700 ml etiķa, sāli un pipariem.
  2. Ieber notīrītas sēnes un uz vidēji lielas uguns vāra aptuveni 10 minūtes.
  3. Sēnes ar putu karoti izceļ no katla un pilda burkās.
  4. Tad sēņu novārījumu vēlreiz uzvāra un uz straujas uguns turpina vārīt, līdz šķidruma daudzums samazinājies līdz aptuveni 800 - 900 ml.
  5. Pēc tam pielej atlikušo etiķi, vēlreiz uzvāra un marinādi tūlīt pārlej sēnēm. Burkas aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam pielej atlikušo etiķi, vēlreiz uzvāra un marinādi tū...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi