Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Buljona pīrādziņi ar vistas gaļu

2017. gada 20. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, - šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem - interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks.
Pagatavošana
100 min
1. Miltus izsijā uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapā sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga, bet drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisa raugu, etiķi un sāli. Pēc tam no mīklas izveido glītu kaudzīti, tās vidū izveido bedrīti, kurā ielej ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapā mīklā, pēc tam ar rokām visu samīca viendabīgā masā. Atstāj uz 30 minūtēm vēsumā, piemēram, ledusskapī.
2. Kamēr mīkla atpūšas, sagatavo pildījumu. Uz pannas uzkarsētā eļļā aptuveni piecas minūtes kopā ar šķipsnu sāls apcep vistas gabaliņus. Pēc tam nedaudz atdzesē un sakapā smalkākā masā. Pievieno kukurūzu, lociņus, majonēzi un karija pulveri un visu samaisa.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
4. Mīklu izveltnē aptuveni piecu milimetru biezā plāksnē un izgriež kvadrātiņus, kuru vidu sapilda ar pildījumu. Pēc tam to pārloka uz pusēm tā, lai veidotos trijstūris. Izmantojot dakšiņas zaru augšējo daļu, saspiež pīrādziņa malas. Apsmērē tos ar sakultu olu.
5. Pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3 - 4 cm attālumā vienu no otra. Cep 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu