Sākums > Receptes > Deserti

Bezgrēka Snickers

2017. gada 24. janvāris
Foto: Topi Vesels
Šis ir manas ģimenes absolūts favorīts! Tagad man nākas tos taisīt uz visiem iespējamiem svētkiem, dzimšanas dienām, vārda dienām, saulainām, lietainām dienām, kad grūti un bēdīgi, kad jānosvin un jāpriecājas! :D Jāatzīstas, ka arī es pati tagad reizi pa reizei uzēdu snickerus, tiesa gan- pašas taisītos! :)

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)
Pagatavošana
100 min
1. Pagatavo nugatu jeb pamatni - sastāvdaļas sablendē vai samaļ virtuves kombainā, līdz masa ķep kopā. Svarīgi ir nepārcensties, citādi snickers būs vairāk košļājams nekā kožams :) Gatavo pamatni izspiež pa četrkantainu trauku apmēram 1 cm biezumā, liek ledusskapī atdzesēties.
2. Gatavo karameli - sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz dateles pilnībā izšķīdušas un izveidojusies viendabīga karameles masa. Pievieno vairāk sāli, lai iegūtu sāļās karameles garšu.
3. Grauzdē zemesriekstus olīveļļā, līdz tie viegli zeltaini. Uzmanīgi! Zemesriekstus var ļoti ātri piecept melnus! Kad tie gatavi, liek atdzesēties trauciņā.
4. Šokolādes glazūrai visas sastāvdaļas vienmērīgi izmaisa, līdz iegūst līstošu šokolādes masu bez kunkuļiem. Liek ledusskapī nedaudz sabiezēt.
5. Ņem no ledusskapja atdzesēto nugatu un griež snickera gabalos. Katram gabalam lej virsū karameli, ber virsū grauzdētos zemesriekstus. Šajā brīdī ieteicams šo kombināciju nedaudz paturēt saldētavā, lai karamele sastingst un glazūras liešana veiktos vieglāk, taču to var arī nedarīt.
Foto: Topi Vesels
6. Ņem šokolādes glazūru, apmaisa un lej virsū snickers batoniņiem. Šis solis ir diezgan piņķerīgs, jo šokolāde jālej uzmanīgi un jāskrien aši batoniņus saldēt. Kad šokolāde sasalusi virs batoniņiem, nokasa nolijušo šokolādi no trauka pamatnes, izkausē un lej pa jaunu virsū. Šādi procesu atkārto vairākas reizes, līdz batoniņi pilnībā pārklāti.
7. Gatavos batoniņus uzglabā ledusskapī (vai saldētavā ilgākam laikam).

Lai labi garšo!
8. Piezīmes:

Ja izmantosi sabiezējušu šokolādi, paturētu ledusskapī, glazūru būs daudz vieglāk uzsmērēt uz batoniņiem, taču tie neizskatīsies tik zīdaini un glīti!
Ieteicams šokolādi taisīt rūgtu, jo pats batoniņš būs ļoti salds!

Foto: Topi Vesels
Uz augšu