Liellopa gaļas salāti ar grauzdētu ķirbi un bietēm

5 1
Kam krājumos vēl ķirbji, droši izmantojam!

Paldies, par recepti "Rakvere" ekspertiem! :)

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 300 g “Rakvere” liellopa cepeša sarkanvīna marinādē
  • 75 g miežu grūbu (mērcētas pusstundu)
  • 75 g salātu maisījuma
  • 4 pāris centimetrus biezas muskatķirbja šķēles, kas attīrītas no sēklām
  • 2-3 bietes
  • 4 ēd. k. (saldētu) brūkleņu
  • 4 ēd. k. grauzdētu ķirbja sēklu vai sēklu maisījuma
  • Mērcei
  • 50 ml olīveļļas
  • 2 ēd. k. šķidra medus
  • 1 ēd. k. svaiga timiāna lapu
  • Krietna deva citrona sulas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Vāra iepriekš izmērcētas grūbas 15 līdz 20 minūtes.
  2. Sakrata burciņā ar vāku visas mērces sastāvdaļas.
  3. Nomizo bietes un sagriež daļās.
  4. Uzliek ķirbjus un bietes uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar pāris ēdamkarotēm salātu mērces. Cep 180 grādos, apmēram, 20 minūtes, puslaikā apgriežot uz otru pusi.
  5. Vienlaikus uz citas cepešpannas cep arī liellopa gaļu.
  6. Nokāš grūbas un pievieno tām nedaudz sāls. Sajauc grauzdētu bieti, grūbas un salātus ar atlikušo mērci.
  7. Uzliek uz katra šķīvja ķirbja šķēli un uz tās biešu-grūbu-salātu maisījumu, visam pa virsu uzliek saplucinātu un ar gaļas sulu sajauktu liellopa gaļu. Apkaisa ar sēklu maisījumu un brūklenēm un ceļ galdā!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti