Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Svētdienas ģimenes kūka

2016. gada 17. novembris
Foto: Dr. Oetker Latvia
Nedēļas noslēgums. Diena kura radīta, lai kopā ar saviem mīļajiem izbaudītu kopā būšanas priekus un nesteidzoties pagatavotu šo neaizmirstamo šokolādes krēma kūku. Neaizmirstiet par papildus gabaliņu pašam mazākajam!

Recepte tapusi sadarbībā ar Dr. Oetker Latvia.
Pagatavošana
150 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Foto: Dr. Oetker Latvia
2. Siltā pienā izšķīdina cukuru un sauso raugu. Atstāj uz 15 min. uzrūgt. Miltus izsijā, pievieno izkausētu sviestu, olu un ieraugu.
Foto: Dr. Oetker Latvia
3. Mīklu kārtīgi izmīca. Apsedz ar tīru dvieli un noliek siltā vietā uz 1 stundu uzrūgt.
Foto: Dr. Oetker Latvia
4. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Mīklu sadala trijās vienādās daļās. Katru daļu izrullē pēc iespējas plānāk. No mīklas izgriež vienādus apļus. Vienu no apļiem liek uz cepamā papīra, iesmērē ar šokolādes krēmu atstājot 1cm gar malām brīvu.
Foto: Dr. Oetker Latvia
5. Apsedz ar otru apli un saspiež malas kopā Tad tieši tāpat iesmērē arī šo apli un apsedz ar pēdējo, aizspiežot kopā malas. Tad sagatavi sagriež veidojot saulīti. Pa vidu ar glāzes palīdzību izveido apli, no vidus uz malām ar asu nazi vai picas nazi kūku sagriež vienādās loksnēs. Katru pāri apgriež ap savu asi vienu otrai pretī un tad vēl vienu pusagriezienu sastiprinot kopā malas.
Foto: Dr. Oetker Latvia
6. Kūku apsedz ar tīru dvieli un ļauj 15 min. uzrūgt. Kūku apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un cep 20 - 25 min.
Foto: Dr. Oetker Latvia
Uz augšu