Burkānu - batāšu zupa ar rozmarīnu

4 1
Viena no tām gardajām biezzupiņām!

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • 1 liels burkāns
  • 1 maza batāte (saldais kartupelis)
  • Auzu piens, pēc nepieciešamās konsistences
  • 1 ķiploka daiva
  • Gī sviests
  • Svaigs rozmarīns un timiāns, pēc garšas (apmēram 1 ēdamkarote kopā)
  • Garšvielas - kurkuma, melnie pipari, Himalaju sāls

Pagatavošana

15 min.
  1. Burkānu un batāti sagriež gabaliņos un nosautē nelielā ūdens daudzumā.
  2. Uz pannas izkausē gī sviestu.
  3. Sīki sakapā ķiploka daivu, rozmarīnu un timiānu.
  4. Kad sviests izkusis, tam pievieno kurkumu, apcepina garšaugus un ķiploku, līdz izdala patīkamu smaržu, tad pievieno dārzeņiem.
  5. Visu saliek blenderī, pārlej ar auzu pienu un sablendē līdz vēlamajai konsistencei.
  6. Pievieno sāli, piparus pēc garšas, pieber vēl daļu svaiga rozmarīna - un zupa gatava!
  7. Pēc izvēles zupu var nogarnēt ar balzāmetiķa mērci, vai ko citu pēc izvēles, pasniedz kopā ar mājās gatavoties čipsiem!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas