Saldais kartupelis ar gvakamoles pildījumu

4 1
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Kartupeļu laivām:
  • 4 vidēja izmēra saldie kartupeļi (batātes)
  • 1-2 ēd. k. kokosriekstu eļļas, pēc izvēles
  • 1 tējk. kajēnas piparu
  • Čili pārslas garnēšanai
  • Sāls
  • Gvakamolei:
  • 2 nelieli avokado
  • 3 ēd. k. sakapāta sarkanā sīpola
  • 2-3 ēd. k. citrona sulas
  • 1 ēd. k. lociņu
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1 neliela sauja pētersīļu
  • Sāls
  • Melnie pipari pēc garšas
  • Ūdens, pēc nepieciešamības

Pagatavošana

70 min.
  1. Iesilda krāsni uz 200°C.
  2. Sagatavo batātes - ar dakšu sadur tajās caurumiņus, apmēram, 4 dūrienus katrā sānā.
  3. Liek uz cepamā papīra un krāsnī iekšā uz 1 stundu vai, līdz batātes kļuvušas mīkstas un pa caurumiņiem izlijusi sula. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no izvēlētās batātes lieluma.
  4. Tikmēr pagatavo guacamoli - visas sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai masai, pēc vēlēšanās atstājot lociņus vai sīpolus tekstūrai.
  5. Tad ņem batātes ārā, taisnā līnijā uzmanīgi griež vaļā mizu.
  6. Ar dakšu izskrāpē mīkstumu (kādu daļu gar malām var atstāt, lai vieglāk iepildīt masu atpakaļ), liek bļodiņā un apmaisa ar kajēnas pipariem, sāli un kokosriekstu eļļu.
  7. Tad liek masu atpakaļ, pa virsu kārto guacamoli, nogarnē ar čilli piparu pārslām un pasniedz vēl siltu!

    Labu apetīti!
    Tad liek masu atpakaļ, pa virsu kārto guacamoli, nogarnē ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni