Ķirbju cepumi

5 1
Mans dzeltenais garšu ceļojums turpinās.
Tikai salīdzinoši nesen atklāju, ka ķirbis ir lieliska piedeva konditorejas izstrādājumiem. No bērnības man bija aizspriedumi pret ķirbjiem un tos ēdu tikai marinētā veidā. Par mierinājumu tiem, kuri no ķirbjiem vairās, varu apgalvot, ka tā garša manis piedāvātajos saldumos nav jūtama.
Gatavi cepumi pēc struktūras drīzāk atgādina kēksiņus, tiem ir viegla tekstūra, brīnišķīgs garšvielu aromāts un tos ir vienkārši pagatavot.

Sastāvdaļas

  • 260 g miltu
  • 120 g cukura
  • 120 ml neitrālas garšas eļļas
  • 220 g (aptuveni 1 glāze) ķirbju biezeņa
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 2 olas (istabas temperatūrā)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 /4 tējk. ingvera
  • 1 /8 tējk. maltu krustnagliņu

Pagatavošana

100 min.
  1. Esmu lepna par sevi - šogad manā dārzā ķirbji izauguši daudz un dažādu šķirņu. Pašai man īpaši patīk mazie ķirbīši, jo tos ērti izlietot.
    Esmu lepna par sevi - šogad manā dārzā ķirbji izauguši daudz...
  2. Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbi notīra, sagriež gabaliņos un sautē mazā ūdens daudzumā aptuveni 20 minūtes. Nostiprina vāciņu, savārītos ķirbjus vēl pusstundu patur karstajā katlā un pēc tam sablendē. Vislabāk biezeni sagatavot iepriekšējā vakarā.
    Pagatavo ķirbju biezeni - ķirbi notīra, sagriež gabaliņos un...
  3. Bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli, vaniļas cukuru un garšvielām.
    Bļodā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli, vani...
  4. Citā traukā puto olas ar cukuru, pievieno eļļu un iepriekš pagatavotu ķirbju biezeni. Parasti ķirbju cepumiem pievienoju brūno cukuru, bet šajā gadījumā, lai izceltu skaisto krāsu, pievienots baltais cukurs. Oriģinālajā receptē tika norādīts lielāks cukura daudzums.
    Citā traukā puto olas ar cukuru, pievieno eļļu un iepriekš p...
  5. Miltus pieber pie olu/ķirbju masas. Lai dzeltenā krāsa labāk izceltos, izmantoju Hercogs īpaši smalkos miltus - tie drīzāk atgādina mannā.
    Miltus pieber pie olu/ķirbju masas. Lai dzeltenā krāsa labāk...
  6. Visu kārtīgi izmaisa, līdz masa ieguvusi gludu konsistenci.
    Visu kārtīgi izmaisa, līdz masa ieguvusi gludu konsistenci.
  7. Iegūto masu ar karoti liek uz plāts, ievērojot atstarpes starp mīklas piciņām (cepumi palielināsies apjomā). Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 165 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
    Iegūto masu ar karoti liek uz plāts, ievērojot atstarpes sta...
  8. Gatavus cepumus iespējams pārklāt ar svaigā siera krēmu vai arī ar krēmu salipināt divus kopā.
    Gatavus cepumus iespējams pārklāt ar svaigā siera krēmu vai...
  9. Ķirbju cepumi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem.
    Ķirbju cepumi garšo gan pieaugušajiem, gan bērniem.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize