Puķkāpostu risotto

5 1
Recepte no grāmatas "Topi Vesels. Pavārgrāmata", autors Ance Anna Šternberga, izdevniecība "White Book". Paldies, Jums! :)

Šī recepte noderēs tiem, kas uzkāpuši uz „zema ogļhidrātu uztura” (low-carb), vai vienkārši citu iemeslu dēļ nelieto uzturā graudaugus, kā arī tie, kuri ir pietiekoši ziņkārīgi un vēlas izmēģināt citus „risotto” veidus. Ideju smēlos savos kulinārijas kursos Londonā, ceru, ka Tev garšos! ;)

Sastāvdaļas

  • 1 neliels/vidējs puķkāposts
  • 3 glāzes ziemas/vasaras ķirbja, sagriezts nelielos kubiciņos
  • 2 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • Olīveļļa
  • 4 ēd. k. rauga pārslu
  • 2 tējk. kumina
  • 2 tējk. čili vai paprikas garšvielas
  • Kaltēts oregano un timiāns pārkaisīšanai
  • 3 ēd. k. ābola etiķa ar „māti” (duļķainā versija)
  • 4 ēd. k. viegli grauzdētu pīniju/ciedru riekstu
  • 1 - 2 ēd. k. citrona sulas
  • 1 glāze dārzeņu bio buljona
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzsilda krāsni uz 190˚C, izklāj pannu ar cepamo papīru.
  2. Ķirbja gabaliņus ber uz pannas, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar kuminu, sāli, pipariem, čili, oregano un timiānu, ar rokām kārtīgi „iemasē” garšvielas gabaliņos.
  3. Liek pannu cepeškrāsnī uz 30min vai kamēr gabaliņi mīksti, tikmēr pannā/katliņā/wok izkausē kokosriekstu eļļu.
  4. Sablenderē, sasmalcina, sarīvē puķkāpostu tik sīki, lai tas atgādinātu rīsus.
  5. Ber puķkāposta rīsus pannā un, pastāvīgi maisot, cepina 10 min., tad pievieno buljonu.
  6. Kad ķirbis ir gatavs, pusi no tā ieber blenderī, pievieno citrona sulu, ābolu etiķi, rauga pārslas, ja nepieciešams, nedaudz ūdeni, sāli un sablenderē līdz vienmērīgai mērcei.
  7. Šo mērci ielej pannā pie puķkāpostu rīsiem un kārtīgi izmaisa.
  8. Pievieno pārējos ķirbja gabaliņus un pasutina vēl kādas 5min.
  9. Pasniedz nogarnētu ar grauzdētiem pīniju riekstiem un olīveļļas pieskārienu! :)
    Pasniedz nogarnētu ar grauzdētiem pīniju riekstiem un olīveļ...
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni