Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāpostu risotto

2015. gada 9. decembris
Foto: Topi Vesels
Recepte no grāmatas "Topi Vesels. Pavārgrāmata", autors Ance Anna Šternberga, izdevniecība "White Book". Paldies, Jums! :)

Šī recepte noderēs tiem, kas uzkāpuši uz „zema ogļhidrātu uztura” (low-carb), vai vienkārši citu iemeslu dēļ nelieto uzturā graudaugus, kā arī tie, kuri ir pietiekoši ziņkārīgi un vēlas izmēģināt citus „risotto” veidus. Ideju smēlos savos kulinārijas kursos Londonā, ceru, ka Tev garšos! ;)
Pagatavošana
60 min
1. Uzsilda krāsni uz 190˚C, izklāj pannu ar cepamo papīru.
2. Ķirbja gabaliņus ber uz pannas, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar kuminu, sāli, pipariem, čili, oregano un timiānu, ar rokām kārtīgi „iemasē” garšvielas gabaliņos.
3. Liek pannu cepeškrāsnī uz 30min vai kamēr gabaliņi mīksti, tikmēr pannā/katliņā/wok izkausē kokosriekstu eļļu.
4. Sablenderē, sasmalcina, sarīvē puķkāpostu tik sīki, lai tas atgādinātu rīsus.
5. Ber puķkāposta rīsus pannā un, pastāvīgi maisot, cepina 10 min., tad pievieno buljonu.
6. Kad ķirbis ir gatavs, pusi no tā ieber blenderī, pievieno citrona sulu, ābolu etiķi, rauga pārslas, ja nepieciešams, nedaudz ūdeni, sāli un sablenderē līdz vienmērīgai mērcei.
7. Šo mērci ielej pannā pie puķkāpostu rīsiem un kārtīgi izmaisa.
8. Pievieno pārējos ķirbja gabaliņus un pasutina vēl kādas 5min.
9. Pasniedz nogarnētu ar grauzdētiem pīniju riekstiem un olīveļļas pieskārienu! :)

Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu