Ķirbja pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem

5 1
Labi garšo kā siltas tā aukstas.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 g ķirbja
  • 150 g zaļo zirnīšu (svaigi vai saldēti -ne konservēti)
  • 2 olas
  • 100 ml kefīra
  • 60 g rīvēta siera
  • 2 ēd. k. mannā
  • 100 g miltu
  • Nedaudz sāls
  • Dilles, pētersīļi, baziliks pēc vēlēšanās

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķirbi un sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  2. Pielej kefīru, iemaisa olas, sāli, mannā, miltus.
  3. Zaļos zirnīšus aplej ar vārošu ūdeni, pēc pāris sekundēm, kad tie atsaldējušies notecina ūdeni un uzlej ledus aukstu ūdeni. Šādi zirnīši cepoties nezaudēs savu zaļo krāsu. Kad ir sezona svaigiem zirņiem, tad šo procesu izlaiž.
  4. Iemaisa mīklā zirnīšus. Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalcinātus zaļumus.
    Iemaisa mīklā zirnīšus. Pēc vēlēšanās var pievienot sasmalci...
  5. Ja mīkla škiet ļoti šķidra, kas var gadīties atkarībā no ķirbja šķirnes, pievieno vēl mannā.
  6. Liek ar karoti uz pannas pankūkas, cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusem uz vidējas uguns.
    Liek ar karoti uz pannas pankūkas, cep nelielā eļļas daudzum...
  7. Burvīgas, aromātiskas pankūkas.
    Burvīgas, aromātiskas pankūkas.
  8. Pasniedzu ar krējumu, kam pievieno dilles un lociņus.
    Pasniedzu ar krējumu, kam pievieno dilles un lociņus.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Gardēde 2016. gada 26. janvāris 20:52
Izcilas!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni