Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu mīklas ābolu kūciņas

2015. gada 9. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Šīs kūciņas man ļoti garšo, atceros tās no bērnības. Bet tik tagad pirmo reizi pati šādas pagatavoju. Pārāk daudz gatavoju un līdz pašam vienkāršākajam nekad netieku. Jo tiešām pagatavošana ir vienkārša un izdosies ik vienam.
Pagatavošana
60 min
1. Riekstus apgrauzdē, atdzesē un ar 30 g miltiem samaļ dzirnaviņās drupačās.
2. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Ieputo olu, sāli, zemesriekstu drupačas.
3. Iemaisa iekšā miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri vai sodu.
4. Samīca maigu mīklu. Lai vieglāk būtu rullēt es ieliku saldētavā līdz visu sagatavoju, atbrīvoju.
5. Cepeškrāsni ieslēdz un uzkarsē līdz 200 grādiem.
6. Mīklu sadala divās daļās. Katru izrullē ap 0,5 cm biezā taisnstūrī. Viegli sadursta ar dakšiņu.
Foto: Nataša Rogova
7. Cep aptuveni 10 min., vai līdz mīklas maliņas viegli apbrūnē un virspuse kļūst sausa, pēc izskata gatava.
8. Šādi izcep arī otru kārtu. Uzliek vienu uz otras un apgriež maliņas, lai tās būtu vienāda izmēra. Nogrieztās maliņas vajag saglabāt, jo vēlāk tās noderēs kūciņu dekorēšanai.
Foto: Nataša Rogova
9. Apsmērē ar ābolu ievārījumu, kas pagatavots šādi:
10. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos. Liek katlā ar cukuru pēc garšas. Man patīk skābens ievārījums. Vāra uz mazas uguns zem vāka līdz āboli izšķīduši. Iemaisa kādu karotīti mannā, lai ievārījums paliktu biezs. Bet mannā liek nedaudz, ne kā biezputrai.
11. Atdzesē, kad ievārījums atdzisis, tas ir biezs un var smērēt uz smilšu kārtas.
12. Apsmērē vienu kārtu, tad liek virsū otru un tai augšu arī apsmērē ar ievārījumu.
Foto: Nataša Rogova
13. Mīklas maliņas, ko apgrieza, sablenderē un uzber uz kūkas.
Foto: Nataša Rogova
14. Apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī, lai ievelkas.
Foto: Nataša Rogova
15. Otrā dienā sagriež. Tikko cepta smilšu mīkla ir trausla, grūti griežas, bet pastāvējusi kūka nedaudz samitrinājās - kļuvusi paklausīgāka.
Foto: Nataša Rogova
16. Tā kā ļoti iepatikās ķirbja putukrējums, tad arī šīs kūciņas dekorēju ar to. Šāds putukrējums labi tur formu arī ārpus ledusskapja.
Foto: Nataša Rogova
17. Sanāca skaistas rudenīgas noskaņas kūciņas. Nedaudz uzfrišināju ar kakao un cukura pērlītēm.
Foto: Nataša Rogova
18. Lai labi garšo!
Uz augšu