Pankūciņas-kūciņas ar āboliem un ķirbi

5 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • Pankūkām:
  • 1 glāze piena
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 0.5 glāze ūdens
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /2 tējk. sausā rauga
  • 1 ēd. k. cukura
  • Vaniļas cukurs, ja vēlās
  • Šķipsniņa sāls
  • Krēmam:
  • 250 ml saldā krējuma
  • 250 g ķirbja biezeņa (gatava)
  • 50 g baltās šokolādes
  • 6 g želatīna
  • 36 ml ūdens
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbja biezeni gatavo sekojoši: samizo kirbi, sagriež mazos gabaliņos. Liek katlā kopā ar brūno cukuru, aptuveni 3-4 ēdamkarotes.
    Ķirbja biezeni gatavo sekojoši: samizo kirbi, sagriež mazos...
  2. Sautē zem vāka līdz šķīst un tad sablenderē.
  3. Kamēr gatavojas ķirbis, želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest.
  4. Nomēra 250 g biezeni, liek katlā kopā ar balto šokolādi un uzbriedušo želatīnu. Karsē uz mazas uguns, maisot līdz viss viendabīgs.
  5. Atdzesē, atdziestot masa sabiezē.
  6. Saputo saldo krējumu ar vaniļu, iemaisa (nevis ieputoju) atdzisušu ķirbja biezeni. Gatavs. Stings, skaists krēms.
    Saputo saldo krējumu ar vaniļu, iemaisa (nevis ieputoju) atd...
  7. Ābolu ievārījums. Samizo, sagriež ābolus (antonovka), liek katliņā ar piciņu sviesta un brūno cukuru pēc garšas. Sautē maisot līdz āboli izšķīdusi, tad turpina vārīt bez vāka līdz sabiezē. Ja gadījumā tā pat ievārījums pašķīdrs, iemaisa kādu tējkaroti mannā. Atdzesē.
    Ābolu ievārījums. Samizo, sagriež ābolus (antonovka), liek k...
  8. Ķerās pie pankūkām. Bļodā lej ūdeni, liek klāt cukuru, raugu. Atstāj uz 5 minūtēm. Izmaisa, pievieno 1/3 miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri. Kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļi.
  9. Pievieno sāli, vaniļu, lej klāt pienu pa daļām. Sākumā 1/4 daļu, izmaisa līdz viendabīgs, tad vēl 1/3 milti, izmaisa, tad atkal piens, izmaisa. Tālāk atlikušie milti un, kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem, pielej atlikušo pienu. Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūst mīklu bez kunkuļiem.
  10. Mīkla sanāk diezgan šķidra.
  11. Apsedz un ļauj 30 minūtes atpūsties.
    Apsedz un ļauj 30 minūtes atpūsties.
  12. Ņem pannu, liek uz uguns - sakarsē.
  13. Uz karstas, sausas pannas lej mīklu pavisam nedaudz. Lai pankūkas sanāktu skaisti apaļas, mīklu lej vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.
  14. Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.
    Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.
  15. Vēl vairāk burbulīši.. cep uz vidējas uguns bez vāka.
    Vēl vairāk burbulīši.. cep uz vidējas uguns bez vāka.
  16. Kārtīgi izburbuļojusies, pankūka sāk nogatavoties.
    Kārtīgi izburbuļojusies, pankūka sāk nogatavoties.
  17. Pēc 90 sekundēm gatava. Gatava tad, kad virspuse nav slapja. Vizuāli tas redzams.
  18. Noņem no pannas, cep tālāk.
  19. Šāda sanāk pankūkas apakša.
    Šāda sanāk pankūkas apakša.
  20. Kamēr cepas nākamā pankūka, gatavo salipina. Saloka uz pusēm un saspiež ciet maliņas līdz pusei, lai izveidojas tūtiņa. Līp kopā ļoti labi.
    Kamēr cepas nākamā pankūka, gatavo  salipina. Saloka uz pusē...
  21. Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas glabā apsegtas ar pārtikas plēvi)
    Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas gl...
  22. Kad pankūkas gatavas, atdzisušas sapilda tās ar ābolu ievārījumu un tad vēl bagātīgi ar ķirbja putukrējumu.
    Kad pankūkas gatavas, atdzisušas sapilda tās ar ābolu ievārī...
  23. Gan ievārījums, gan krēms man sanāca izcili. Biezs, labi turas iekšs pankūciņām.
    Gan ievārījums,  gan krēms man sanāca izcili. Biezs, labi tu...
  24. Garšo satriecoši. Manējie ķirbju neēdāji notiesāja gardām mutēm nezinot, ka tas ir ķirbja putukrējums.
  25. Svaigi, maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens garšu.
    Svaigi, maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens...
  26. Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi, eksperiments bija abi pildījumi, tad zināju, ka tieši avenes šeit iederas vislabāk. Tās dod skaistu akcentu un papildina kopējo garšas buķeti.
    Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi, eksperime...
  27. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize