Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Burgermaizītes perfektās

2015. gada 24. augusts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Bļodā liek olas. Sakuļ un nosver tieši 180 g, atlikušo atstāj smērēšanai. Pievieno pienu, raugu, cukuru, cepamo pulveri. Maisa ar mikseri, bet var arī ar dakšinu. Pakāpeniski pieber 300 g miltu un tad sāli. Ja mikseris jaudīgs un atļauj, maisa visu laiku mīklu ar tā palīdzību, bet es turpināju ar rokām. Kad milti iemaisīti mīca iekšā viegli mīkstu sviestu. Pēc nepieciešamības pievieno vēl miltus, bet pa karotītei. Ar miltiem pārcensties nevajag, mīklai jābūt nedaudz lipīgai, bet tā lai to iespējams mīcīt. Tieši tādēļ mikseris šajā receptē ir ideāls variants, lai milti papildus mazāk vajadzīgi. Mīklu mīca aptuveni 20 minūtes.
Foto: Nataša Rogova
2. Saveļ skaistā pikucī, liek iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz ar pārtikas plēvi un patur ledusskapī 2 stundas.
Foto: Nataša Rogova
3. Mīkla divu stundu laikā būs nedaudz pacēlusies. Sadala mīklu vienādās daļās katru pa 70 g. Kāpēc tieši 70? Tāpēc, ka gredzenu formiņas ir 9cm diametrā un tieši tik g mīklas nepieciešams uz šo diametru.
4. Lai maizītes sanāktu skaistas, loka vienā punktā mīklu uz iekšu līdz izveidojas gluda bumbiņa, tad nedaudz uz galda virsmas ar šuvi uz leju vel paripina piespiežot.
5. Šādi izveidojam visas maizītes-skaistas bumbiņas.
Foto: Nataša Rogova
6. Iesmērē ar sviestu folija gredzenus. Liek centrā mīklas bumbiņas, katru apsmērē ar eļļu un ar bļodas dibenu piespiež, lai bumbiņa saplacinās plācenī virzoties uz gredzenu sāniem.
Foto: Nataša Rogova
7. Apsedz ar pārtikas plēvi un istabas temperatūrā raudzē 2 stundas.
Foto: Nataša Rogova
8. Uzsilda cepeškrāsni ap 175 °C. Apakšā liek trauku ar karstu ūdeni.
9. Vienādā daudzumā samais pienu un olu, apsmērē maizītes.
Foto: Nataša Rogova
10. Jāmēģina smērēt tā, lai maisījums netek uz sāniem, jo tad maizītes pielips pie gredzeniem. Man tā gadījās, bet arī tas nekas traks. Ideāli ir šo maisījumu nevis smērēt, bet uzpūst, ja ir tam paredzētā pudelīte.
11. Apsmērētās maizītes cep ap 175 °C apmēram 20 - 30 minūtes līdz tās skaisti apbrūnē.
Foto: Nataša Rogova
12. Tikko izņemtas no cepeškrāsns, liek zem dvieļa uz 20 minūtēm un tad iekšā maisiņā, kam sasien galu ciet.
Foto: Nataša Rogova
13. Tur līdz atdziest. Šādi maizītes uzsūks tvaikus un būs pūkainas.
Foto: Nataša Rogova
14. Pilnīgi atdzisušām noņem folija gredzenus. Tā kā man olu maisījums notecēja pa sāniem, tad cepoties tās pielipa pie gredzeniem. Viegli ar naža neaso pusi nobrauc visriņķī un maizītes atbrīvo no gredzeniem.
Foto: Nataša Rogova
15. Maizītes ir loti, ļoti mīkstas, tieši tā pat kā veikalā. Šīs garšo pēc ideālām burgermaizītēm.
Foto: Nataša Rogova
16. Glabā maisiņā un tad pat vairākas dienas tās saglabājas mīkstas ka tikko ceptas.
Foto: Nataša Rogova
17. Pildījums jau paliek katra paša ziņā.
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu