Plovs garšīgais no Skaidrā

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas
  • 300 ml rīsu
  • 3 burkāni
  • 3 sīpoli
  • 1/2 paprikas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 lauru lapas
  • 10 melnie veselie pipari
  • 1 šķipsna/s aso piparu mix
  • 1 tējk. sāls +/-
  • 50-100 ml eļļas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagriežam kubiņos gaļu. Sakarsē katlā eļļu. Iemet gaļu, cep līdz 5 min.sagriežam sīpolu pussripiņās. Ķiploku daiviņas pievieno gaļai. Cep.
    Sagriežam kubiņos gaļu. Sakarsē katlā eļļu. Iemet gaļu, cep...
  2. Sagriež burkānu rupjās stremelītēs. Kad gaļa un sīpoli ir zeltaini apcepinājušies pievieno burkānus. Samaisa un cep.
    Sagriež burkānu rupjās stremelītēs. Kad gaļa un sīpoli ir ze...
  3. Sagriež papriku. Kad burkāni apcepušies, pievieno papriku, lauru lapas, melnos apaļos piparus, aso piparu mixsu, sāli, samaisa. Pacep.
  4. Ievieto pa viduci katlā veselo ķiploka galviņu un pārberam visu ar rīsiem. Pārlej ar karstu ūdeni, lai ūdens būtu no 1-1,5 cm virs rīsiem. Sautē, kamēr ūdens iztvaiko, nemaisot.
    Ievieto pa viduci katlā veselo ķiploka galviņu un pārberam v...
  5. Kad ūdens iztvaikojis, visu samaisa, izslēdz plīti, ļauj ievilkties 10 min. un var pasniegt galdā.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni