Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

5 1
Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 125 g piena
  • 150 g cukura
  • 220 g miltu
  • 150 g mīksta sviesta
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • 5 tējk. melnās tējas ar bergamoti (Earl grey tēja)
  • 2 olas
  • 2 saujas tumšās rozīnes
  • Brūnais cukurs
  • Brendijs, konjaks vai rums

Pagatavošana

60 min.
  1. Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h.
  2. Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai būtu vēlamais efekts.
  3. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  4. Izkausē sviestu ar cukuru, izkāš pienu no tējas biezumiem, maisījumam pievieno olas un pienu.
  5. Miltus un cepamo pulveri samaisa un pievieno mīklai, samīca viendabīgā masā.
  6. Iegūtajai masai pievieno rozīnes, ja viss brendijs nav uzsūcies rozīnēs, to arī pielej maisījumam.
  7. Mīklu pilda kēksiņu papīra formiņās. Formiņas saliek uz pannas un kēksiņu virspusi apkaisa ar brūno cukuru.
  8. Cep 180 grādos 25 minūtes.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize