Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

2015. gada 10. maijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h.
2. Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai būtu vēlamais efekts.
3. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
4. Izkausē sviestu ar cukuru, izkāš pienu no tējas biezumiem, maisījumam pievieno olas un pienu.
5. Miltus un cepamo pulveri samaisa un pievieno mīklai, samīca viendabīgā masā.
6. Iegūtajai masai pievieno rozīnes, ja viss brendijs nav uzsūcies rozīnēs, to arī pielej maisījumam.
7. Mīklu pilda kēksiņu papīra formiņās. Formiņas saliek uz pannas un kēksiņu virspusi apkaisa ar brūno cukuru.
8. Cep 180 grādos 25 minūtes.
9. Labu apetīti!
Uz augšu