Ziemassvētku marcipāna kūka

4 1
Garšo pēc Ziemassvētkiem.

Sastāvdaļas

  • 3 tortes biskvīti (gaišie)
  • 900 g vājpiena biezpiena
  • 500 ml saldā krējuma
  • 1 citrons
  • 1 gabaliņš ingvera
  • 4 tumšās šokolādes tāfelītes
  • 1 baltā šokolāde
  • 300 g marcipāna masas
  • 300 g cukura
  • 100 g apelsīnu ievārījuma (pēc vēlēšanās)
  • 1 paciņa želatīna
  • Ieteicams - sviests vai saldais krējums (šokolādes)

Pagatavošana

120 min.
  1. Saputo saldo krējumu ar cukuru.
    Saputo saldo krējumu ar cukuru.
  2. Pievieno biezpienu, beržot caur sietu. Nepārtraukti maisa, lai neizveidojas kunkuļi.
    Pievieno biezpienu, beržot caur sietu. Nepārtraukti maisa, l...
  3. Pierīvē citrona miziņu un ingveru.
    Pierīvē citrona miziņu un ingveru.
  4. Paralēli aplej želatīnu, atstāj uz 10min un tad kausē ūdens peldē, pēc tam pievieno kopējai masai.
  5. Ņem pirmo biskvītu un noziež plānā kārtā ar apelsīnu ievārījumu. Pēc tam smērē biezpiena krēmu.
    Ņem pirmo biskvītu un noziež plānā kārtā ar apelsīnu ievārīj...
  6. Liek otru biskvītu un smērē biezpiena krēmu, tam virsū liek trešo biskvītu un krēmu.
    Liek otru biskvītu un smērē biezpiena krēmu, tam virsū liek...
  7. Paralēli marcipāna masu ieliek saldētavā uz 5 min.
  8. Marcipānu rīvē uz vidēji smalkas vai rupjas rīves un vienmērīgi pārkaisa augšējai biezpiena kārtai.
    Marcipānu rīvē uz vidēji smalkas vai rupjas rīves un vienmēr...
  9. Sasmalcina 4 tāfelītes tumšās šokolādes un kausē ūdens peldē.
    Sasmalcina 4 tāfelītes tumšās šokolādes un kausē ūdens peldē...
  10. Lai kūkas virskārta būtu mīkstāka, ieteicams izkausēto šokolādi sajaukt ar saldo krējumu vai sviestu.
  11. Iegūto masu pārlej (vai smērē) kūkas virskārtai (marcipānam).
    Iegūto masu pārlej (vai smērē) kūkas virskārtai (marcipānam)...
  12. Ūdens peldē izkausē 1 tāfelīti baltās šokolādes. Smērē to kūkas sānos un nogludina tos.
  13. Liek ledusskapī uz vairākām stundām.
    Liek ledusskapī uz vairākām stundām.
  14. Pēc vēlēšanās var dekorēt ar baltās šokolādes skaidiņām vai jebko citu.

    Labu apetīti!
    Pēc vēlēšanās var dekorēt ar baltās šokolādes skaidiņām vai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

anete 2015. gada 13. augusts 16:05
ļoti garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize