Sākums > Receptes > Uzkodas

Mazsālītas sīgas maizītes

2014. gada 9. novembris
Foto: Juris Saukāns
Pagatavošana
20 min
1. Nokasa zivij zvīņas, izķidā, nogriež galvu un asti, izfilē.
2. Ieliek zivs fileju nedaudz ventilējamā produktu traukā, pārkaisa ar garšvielu - konservantu maisījumu un atstāj uz dažām stundām.
3. Liek uz sviestmaizītēm, pa virsu - plānās šķēlītēs sagriezts sīpols.
4. * Krietni bagātīgāka un sātīgāka garša nekā apnikušajam norvēģu mākslīgi audzētajam lasim.
5. * Ja kāda sīga ir ar ikriem, tos arī akurāti izņem, sasāla. Galvas, astes, muguras asaka ar zivs paliekām noder lieliska buljona uzvārīšanai, no 3 sīgu (kopā ap 1 kg) atliekām sanāk brangs buljons 2 - 3 personām.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu