Profesionālā mājas picas mīkla

3 1

Sastāvdaļas

  • ½ gl (120 ml, 32-38°C) ūdens
  • 2 tēj. k. (10 ml) sausais raugs
  • 1 tēj. k. (5 ml) cukurs
  • 680 g (5 glāzes) milti
  • 2 tēj. k. (10 ml) sāls
  • 1 ēd. k. (15 ml) olīveļļa
  • 1 ¼ gl (300 ml) ūdens

Pagatavošana

300 min.
  1. ½ glāzē ūdens ieber raugu, pēc tam cukuru un viegli samaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm, līdz uzbriest;
  2. Sajauc miltus ar sāli un eļļu lielā bļodā, pievieno rauga mikstūru un atlikušo ūdeni. Maisa līdz vienmērīgai masai;
  3. Pārliek mīklu uz kādas virsmas, kur to varēs mīcīt. Izmīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un elastīga ( aptuveni 5-8 min.). Laiks būs atkarīgs no mīcīšanas ātruma un pieliktā spēka mīcīšanas procesā;
  4. Noapaļo mīklu un ievieto atpakaļ bļodā. Apsedz un ļauj tai pieaugt 2 reizes lielākai;
  5. Izņem mīklu no bļodas un sadala gabalos atkarībā no izvēlētā picas izmēra;
  6. Noapaļo katru gabalu, apber ar miltiem un apsedz. Ļauj tiem nostāvēt, līdz kļūst 1½ reizes lielāki. Picas mīkla ir gatava lietošanai.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize