Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Profesionālā mājas picas mīkla

2014. gada 8. novembris
Foto: Gardēdis
Pagatavošana
300 min
1. ½ glāzē ūdens ieber raugu, pēc tam cukuru un viegli samaisa. Atstāj uz 15-20 minūtēm, līdz uzbriest;
2. Sajauc miltus ar sāli un eļļu lielā bļodā, pievieno rauga mikstūru un atlikušo ūdeni. Maisa līdz vienmērīgai masai;
3. Pārliek mīklu uz kādas virsmas, kur to varēs mīcīt. Izmīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un elastīga ( aptuveni 5-8 min.). Laiks būs atkarīgs no mīcīšanas ātruma un pieliktā spēka mīcīšanas procesā;
4. Noapaļo mīklu un ievieto atpakaļ bļodā. Apsedz un ļauj tai pieaugt 2 reizes lielākai;
5. Izņem mīklu no bļodas un sadala gabalos atkarībā no izvēlētā picas izmēra;
6. Noapaļo katru gabalu, apber ar miltiem un apsedz. Ļauj tiem nostāvēt, līdz kļūst 1½ reizes lielāki. Picas mīkla ir gatava lietošanai.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu