Biskvīta torte ar zemenēm un putukrējumu

3 1
Biskvīta torte ar zemenēm un putukrējumu
Foto: Shutterstock
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 9 olas
  • 9 ēd. k. miltu
  • 9 ēd. k. cukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • Putukrējumam:
  • 400 ml 35% saldā krējuma
  • 1 - 2 ēd. k. pūdurcukura
  • 1 -2 ēd. k. vaniļas cukura
  • 0.8 - 1 kg zemeņu
  • 20 g želatīna

Pagatavošana

90 min.
  1. Gatavo biskvītu. Atdala olu dzeltenumu no baltumu - dara to ļoti rūpīgi. Olu baltumā pievieno šķipniņu sāls un saputo, līdz masa paliek tāda, ka apgriežot trauku tā nekrīt ārā.
  2. Dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo, līdz masa palielinās divas reizes un paliek gaiši dzeltena.
  3. Olu baltumu rūpīgi iecilā dzeltenumā - nedrīkst maisīt, bet iecilāt, lai veidojas, tā saucamie, gaisa caurumi, tad biskvīts būs gaisīgs.
  4. Pa virsu iesijā miltus un tāpat kā baltumu iecilā.
  5. Katru pamatni var cept atsevišķi (katrai izmanto 650-700 ml no visas mīklas), lai nav pēc tam jāgriež. Ņem 24 cm lielu formu, ieklāj cepamo papīru un visu ieziež ar sviestu, lai, ņemot ārā, nekas neliptu klāt pie formas.
  6. Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep 15 - 20 min - nedrīkst virinat durvis. Pēc tam var ielikt sērkociņu un pārbaudīt, vai masa ir gatava - ja kociņam nekas nelīp, tad ir gatavs, var ņemt ārā un liek atdzesēties. Biskvītam jābūt viegli brūnam, spoži dzeltenam.
  7. Gatavo putukrējumu. Pieliek pūdercukuru un vaniļas cukuru pēc garšas un saputo. Kad biskvīts atdzisis (auksts), uzsmērē putukrējumu tam pa virsu un kārto zemenes.
  8. Želatīnu 1/2 h uzbriedina. Paciņas saturu ieliek pavisam nelielā daudzumā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl ūdeni (kopā 250ml) un izšķīdina ūdens peldē. Pagaida, kad atdzisis, un lej pa virsu zemenēm.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ināra Salceviča 2016. gada 16. decembris 18:01
Vai cepsanas laiks domats, kad cep biskvitu no 9 olam vai 3 olam?
qwerra 2016. gada 23. augusts 21:16
Es zemeņu vietā liku zemeņu zapti un vēl tādu sķidro šokolādes mērci. Sanāca beigās tik dievīgi... Ļoti laba recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize