Zemeņu deserta kūka

2014. gada 9. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Uztaisa kūkas mīklu no "Hercogs" deserta kūkas miltiem. Viss ir norādīts uz iepakojuma. Miltus sajauc kopā ar 200 ml ūdens, pievieno klāt 130 ml izkausēta sviesta, samaisa masu, līdz tā kļūst viendabīga.
Foto: Receptes.lv
2. Iesmērē kūkas cepšanas formu ar sviestu, lej iekšā masu un liek uz 180 °C cepeškrāsnī uz 30 minūtēm (tā ir norādīts uz iepakojuma), mums pietika ar 20 minūtēm.
3. Sagriež šķēlītēs zemenes dekorēšanai. Daudzums atkarīgs no kūkas formas lieluma.
4. Ieliek blenderī (var izmantot mikseri ) 10 - 20 zemenes, pievieno Mascarpone sieru un cukuru pēc garšas. To visu sablenderē vai ar mikseri saputo, līdz iegūst viendabīgu masu.
5. Izņem gatavo kūkas pamatni ,atdzesē, pārgriež uz pusēm pa vidu, lai sanāk divas daļas.
6. Apakšējo pamatni uzliek uz šķīvja un pa virsu bagātīgi smērē Mascarpone siera masu.
7. Liek pa virsu otru pamatni un atkal smērē ar Mascarpone masu pa virsu, un beigās dekorē ar zemenēm. Pa vidu dekoram izmanto lielogu mellenes.
8. Liek ledusskapī uz 1 - 2 h.
9. Labu apetīti!
Uz augšu