Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Angļu banānu kūka ar putukrējumu un iebiezināto pienu

2014. gada 21. marts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
25 min
1. Recepte paredzēta veidnei ar diametru 24cm.
Foto: Receptes.lv
2. Cepumus kārtīgi saspaida vai sablendē.
3. Katliņā izkausē sviestu un pievieno cepumiem, cītīgi sajauc kopā. Tagad ir divas iespējas - cept vai necept: Masu liek cepamā veidnē ar noņemamām maliņām (diametrs 24 cm) un ar rokām vai stampiņu masu izlīdzina, veidojot nelielas maliņas uz augšu. Liek cepeškrāsnī 175°, ja grib cept, vai arī ledusskapī uz 10 min.
4. Vārīto iebiezināto pienu liek bļodā un kārtīgi izmaisa, lai tas kļūst mīkstāks un to būtu vieglāk ieklāt formā.
5. Saldo krējumu saputo stingrās putās.
6. Pievieno Mascarponi un vēlreiz uzputo, līdz masa kļūst viendabīga.
7. Kondensēto pienu smērē uz izceptās, padzisušās (vai no ledusskapja izņemtās) mīklas. Pa virsu kārto ripiņās sagrieztus banānus tā, lai pārklātos viss kondensētais piens.
8. Virs banāniem liek mascarpones siera -putukrējuma krēmu un izlīdzina.
9. Kūku rotā ar sevis izvēlētām dekorācijām - tumšo šokolādi, zemenēm, banāniem, kakao pulveri, riekstiem, utt.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu