Musli batoniņi ar riekstiem un augļiem
Sastāvdaļas
- Sausās sastāvdaļas (kopā 1 kg):
- Mandeles
- Lazdu rieksti
- Zemesrieksti
- Indijas rieksti
- Godži ogas
- Kaltētas ogas
- Rozīnes
- Sezama vai ķirbja sēkliņas
- Kukurūzas graudi
- Auzu pārslas
- Masai
- 150 g brūnais cukurs
- 150 g medus
- 200 g sviests
- 1 /2 tēj. k. cepamais pulveris
- Kaltētos augļus sagriež vai sakapā (pēc izvēles, cik lielos gabalos vēlies);
- Riekstus ar auzu pārslām liek ar pergamentu pārklātā cepešpannā un apgrauzdē krāsnī 180'C apm. 10 min.;
- Visu sajauc lielā bļodā;
- Sviestu, brūno cukuru un medu liek katliņā un uz mērenas uguns kausē, kamēr masa ir viendabīga, visu laiku maisa;
- Masai piejauc cepamo pulveri un kārtīgi samaisa;
- Visu sviesta masu pievieno sausajām sastāvdaļām. Maisa, kamēr viss kārtīgi sajaucies;
- Ar pergamentu izklātā cepampannā vienmērīgi izklāj masu un cep cepeškrāsnī 160'C 15-20 min. vai, līdz masa ir brūngana;
- Izņem pannu un atstāj atdzesēties. Tad dala, cik lielos gabalos vēlas un ietin pārtikas plēvē vai cepampapīrā uzglabāšanai.
- Labu apetīti!
Komentāri