Musli batoniņi ar riekstiem un augļiem

3 1

Sastāvdaļas

  • Sausās sastāvdaļas (kopā 1 kg):
  • Mandeles
  • Lazdu rieksti
  • Zemesrieksti
  • Indijas rieksti
  • Godži ogas
  • Kaltētas ogas
  • Rozīnes
  • Sezama vai ķirbja sēkliņas
  • Kukurūzas graudi
  • Auzu pārslas
  • Masai
  • 150 g brūnais cukurs
  • 150 g medus
  • 200 g sviests
  • 1 /2 tēj. k. cepamais pulveris

Pagatavošana

60 min.
  1. Kaltētos augļus sagriež vai sakapā (pēc izvēles, cik lielos gabalos vēlies);
  2. Riekstus ar auzu pārslām liek ar pergamentu pārklātā cepešpannā un apgrauzdē krāsnī 180'C apm. 10 min.;
  3. Visu sajauc lielā bļodā;
  4. Sviestu, brūno cukuru un medu liek katliņā un uz mērenas uguns kausē, kamēr masa ir viendabīga, visu laiku maisa;
  5. Masai piejauc cepamo pulveri un kārtīgi samaisa;
  6. Visu sviesta masu pievieno sausajām sastāvdaļām. Maisa, kamēr viss kārtīgi sajaucies;
  7. Ar pergamentu izklātā cepampannā vienmērīgi izklāj masu un cep cepeškrāsnī 160'C 15-20 min. vai, līdz masa ir brūngana;
  8. Izņem pannu un atstāj atdzesēties. Tad dala, cik lielos gabalos vēlas un ietin pārtikas plēvē vai cepampapīrā uzglabāšanai.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas