Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Melleņu - biezpiena plātsmaize

2014. gada 22. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst, un pieber klāt cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.
2. Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa.
3. Piedrupina biezpienu, kārtīgi izmaisa. Pieber sodu, stērķeli, citronskābi un izmaisa.
4. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz tie visi ir iemaisīti.
5. Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un uzber mellenes. Cep ~ 60 minūtes 180 °C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābo krējumu, kas pirms tam sajaukts ar cukuru un kanēli.
6. *Sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa STRĪĶĒTAI tējkarotei. Pirmajā reizē piebēru tējkaroti ar kaudzīti, varēja ļoti labi sajust sodas garšu.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu