Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsi ar avokado mērci un ceptu pangasijas fileju

2014. gada 4. februāris
Foto: Zane Eihe
Pagatavošana
30 min
1. Pangasijas zivs fileju atkausē un apber ar sāli un pipariem;
2. Šķīvītī ieber miltus mērcēšanai, atsevišķā traukā sakuļ olu;
3. Fileju iemērc miltos, pēc tam olā un liek uz pannas uz vidējas uguns cepties, līdz tā kļūst zeltaini brūna;
4. Gatavo avokado-tomātu mērci: avokado nomizo, sagriež gabaliņos un ieliek blendera trauciņā;
Foto: Zane Eihe
5. Uz pusēm (vai pat 4 daļās) sagriež 7 mazos ķiršu tomātiņus, ieliek blendera trauciņā, pievieno 2 tēj. k. krējumu, dilles, lociņus (un citus zaļumus pēc vēlmēm) un visu sablenderē;
Foto: Zane Eihe
6. Izvāra rīsus un noliek tos uz šķīvīša, pievieno avokādo un tomātiņu mērci, kā arī uzcepto pangasijas fileju. To visu skaisti dekorē ar atlikušajiem ķiršu tomātiņiem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu