Šokolādes un ķirbju keksiņi

3 1
"Paldies" no manis un maniem vīriešiem - ēdienu blogerei Uwai par šo kolosāli labo recepti. Kad meklēju, kā iebarot vīram un puikām ķirbi vai kabaci, nejauši atradu šo recepti. Izmēģināju, un neviens nesaprata, ka tur iekšā ir tik nemīlamais ķirbis!

Sastāvdaļas

  • 40 g kakao
  • 1 /2 tēj. k. cepampulveris
  • 1 /2 tēj. k. soda
  • 1 tēj. k. kanēlis
  • 1 /2 tēj. k. sāls
  • 100 g rupja maluma rudzu milti
  • 230 g kviešu milti
  • 200 g cukurs
  • 160 g sviests
  • 2 ēd. k. vaniļas cukurs
  • 4 gab. olas
  • 60 g/ml piens
  • 2 -3 gl rupji rīvēts ķirbis

Pagatavošana

50 min.
  1. Bļodā sajauc kakao, cep. pulveri, sodu, kanēli, sāli, miltus un cukuru;
  2. Izkausē sviestu un pievieno to sausajam maisījumam;
  3. Saputo olas ar vaniļas cukuru un pievieno masai, pielej pienu. Mīklu labi sajauc;
  4. Iejauc rivētu ķirbi. (Oriģinālā ir kabacis, bet var mēģināt, manuprāt, arī mandarīnus, persikus, ābolus);
  5. 3/4 no keksu formiņu dziļuma aizpilda ar mīklu (labāk silikona vai nepiedegoša pārklājuma formiņas, jo papīra ir par mīkstu). Oriģinālā dekorēju pirms cepšanas ar smalcinātiem pistāciju riekstiem;
  6. Cep 200 grādu temp. apmēram 20-25 min. cepeškrāsns vidū.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Teodors 2016. gada 28. oktobris 14:14
Man ļoti labi garšoja un man pašam patika taisīt Keksiņus.
Inese 2015. gada 3. oktobris 20:54
Sanāca burvīgi! Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti