Sākums > Receptes > Salāti

Salāti ar grilētu vistas krūtiņu

2013. gada 17. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Vistas filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Čilī piparu smalki sadrupina. Samaisa kopā ar medu, šeriju, sojas mērci un čili pipariem. Ar šo maisījumu apsmērē vistas fileju.
2. Pupiņas un kukurūzas liek sietā, noskalo un notecina.
3. Ledussalātus sadala atseviškās lapas, nomazgā un pamatīgi nopurina lieko ūdeni. Pec tam salātus sagriež strēmelītēs.
4. Seleriju kātus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Visas šīs sastāvdaļas pa kārtai liek bļodā vai lielā šķīvī.
5. Iepriekš uzkarsē cepeškrāsns grillu. Vistas filejas uzliek uz restēm virs cepešpannas un apmēram 15 minūtes apbrūnina zem grila, šajā laikā divas reizes apgrozot.
6. Filejas vairākkārt apsmērē ar cepeša sulu, kas satecējusi cepešpannā.
7. Pa to laiku sakuļ etiķi kopā ar sāli un pipariem. Pakāpeniski pa daļām iekuļ eļļu. Pārlej pāri salātu sastāvdaļām, samaisa. Grilēto gaļu sagriež gabaliņos, un kārto uz salātiem un pasniedz.

Labu apetīti!
Uz augšu