Salāti ar grilētu vistas krūtiņu

4 1
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 2 seleriju kāti
  • 1 kārba konservētas kukurūzas, neto svars 325 g
  • 1/2 galviņas ledussalātu
  • 1/2 kārba konservētu balto pupiņu
  • 1/2 kārba konservētu sarkano pupiņu
  • 1 kaltēts čili pipars
  • 1 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. sausā šerija
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. baltvīna etiķa
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • 3 ēd. k. saulespuķu eļļas

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Čilī piparu smalki sadrupina. Samaisa kopā ar medu, šeriju, sojas mērci un čili pipariem. Ar šo maisījumu apsmērē vistas fileju.
  2. Pupiņas un kukurūzas liek sietā, noskalo un notecina.
  3. Ledussalātus sadala atseviškās lapas, nomazgā un pamatīgi nopurina lieko ūdeni. Pec tam salātus sagriež strēmelītēs.
  4. Seleriju kātus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Visas šīs sastāvdaļas pa kārtai liek bļodā vai lielā šķīvī.
  5. Iepriekš uzkarsē cepeškrāsns grillu. Vistas filejas uzliek uz restēm virs cepešpannas un apmēram 15 minūtes apbrūnina zem grila, šajā laikā divas reizes apgrozot.
  6. Filejas vairākkārt apsmērē ar cepeša sulu, kas satecējusi cepešpannā.
  7. Pa to laiku sakuļ etiķi kopā ar sāli un pipariem. Pakāpeniski pa daļām iekuļ eļļu. Pārlej pāri salātu sastāvdaļām, samaisa. Grilēto gaļu sagriež gabaliņos, un kārto uz salātiem un pasniedz.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti