Baltvinā sautēta vista

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 svaiga vai saldēta vista
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. balto piparu
  • 200 ml baltvīna
  • 1 ēd. k. vīna etiķa
  • 200 ml no vistas buljona kubiņa
  • 2 burkāni
  • 200 g mazo sīpolu
  • 1 ēd. k. svaiga, samalcināta vai 1 tējk. kaltēta estragona
  • 1 ēd. k. kviešu miltu

Pagatavošana

60 min.
  1. Baltvīns bagātina vistas galu ar aromātu, ko lieliski papildina burkāni un sīpoli.
  2. Gatavošanas laiks: apm. 1st. no kuras 30 min. sautēšanai.
  3. Vistu sadala 8 gabalos. Ja vista ir saldēta, tad gabali ir jānosusina. Tad vienmērīgi apcep un liek katliņā ar vāku. Pieliek sāli un piparus.
  4. Klāt pielej baltvīnu, vīna etiķi un vistas kubika buljonu. Sautē 20 minūtes.
  5. Burkānus notīra, sagriež biezās šķēlēs un apcep eļļā kopā ar sīpoliem.
  6. Klāt pievieno dārzeņus un turpina sautēt vēl 10 minūtes.
  7. Bagātina ar estragonu. Buljonu iebiezina ar kviešu miltu un auksta ūdens maisījumu. Vāra apm. 3—5 min.
    Ēdienu pasniedz ar makaroniem vai rīsiem un svaigu dārzeņu salātiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

eds 2011. gada 15. februāris 19:15
izmantoju kā par pamatrecepti savai pirmajai sautētajai vistai (izņemot baltvīnu un vēl šeit minētās eksotiskas piegaršas). ņam ņam! :D
lidija 2009. gada 15. decembris 13:29
dl ir dekalitrs (viena desmitaa no litra)
Ksenija 2009. gada 3. decembris 16:47
Paldies, tik nav skaidrs - kas ta ir par mērvienību dl?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni