Zaļo zirnīšu un vistas gaļas sacepums

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 g cukurzirņu pākšu
  • 500 g zaļo zirnīšu (vislabāk saldētos)
  • 50 g Gouda siera
  • 500 g vistas filejas
  • 1 liels sīpols
  • 1 saišķītis piparmētru
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 5 ēd. k. miltu
  • 1 /4 l dārzeņu buljona
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 200 g saldā krējuma
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
  • Sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Zirņu pākstis gareniski sagriež tievās strēmelītēs.
  2. Noskalo piparmētras.
  3. Uzvāra pietiekami daudz sālsūdens kopā ar piparmētrām.
  4. Zirņu pākstis un zaļos zirnīšus vāra tajā apmēram 10-15 minūtes. Nokāš, strauji noskalo zem auksta ūdens atdzesē un labi notecina.
  5. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. 10 minūtes apcep no visām pusēm vistas filejas.
  6. Gaļu atdzesē, pēc tam sagriež tievās strēmelītēs.
  7. Sakarsē sviestu. Apcep tajā 2 ēd. k. miltu.
  8. Pielej dārzeņu buljonu un krējumu. Uzvāra, ļauj 15 minūtes lēni vārīties, ik pa laikam apmaisot. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  9. Visbeidzot piemaisa sieru un noņem no uguns.
  10. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsēlīdz 200 grādu temperatūrai.
  11. Sīpolu pārgriež uz pusēm, šķērsām sagriež šķēlītēs un apviļā atlikušajos miltos. Sakarsē atlikušo eļļu, cep tajā sīpolus.
  12. Iesmērē ar taukvielām veidni.
  13. Liek tajā zirņus, pākstis un gaļu.
  14. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar apceptajiem sīpoliem.
  15. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
  16. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni