Rupjmaizes saldā zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 600 g rupjmaizes
  • 250 g žāvēti augļi
  • 850 ml ūdens
  • 5 -8 ēd.k. upeņu ievārījums
  • 0.5 -1 tējk. kanēlis
  • Cukurs
  • 0.5 l saldais krējums
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 2 tējk. vanilīns

Pagatavošana

45 min.
  1. Rupjmaizi sagriež nelielos gabaliņos un liek cepečkrāsnī uz 180 grādiem grauzdēties, ik pa laikam apmaisa (var izmantot jau sakaltušu rupjmaizi, nebūs jāgrauzdē).
  2. Kad rupjmaize apgrauzdēta, liek katlā, pielej verdošu ūdeni un uzliekot vāku, atstāj uz 30min.
  3. Žāvētos augļus (es ņēmu plūmes, rozīnes un aprikozes) aplej ar verdošu ūdeni, nokāš un pievieno rupjmaizei.
  4. Tad pievieno ievārījumu, kanēli, cukuru (pēc garšas-šķiet liku 4-5 ēd.k.) un vāra 25-30 min. (lai augļi paliek mīksti).
  5. Pasniedz atdzisušu ar putukrējumu :)
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize