Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantais kartupeļu sacepums

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Papriku iztīra, nomazgā, pēc tam sagriež mazos kubiņos.
2. Kartupeļus nomazgā, noskalo un sagriež apmēram 1/2 cm biezās šķēlēs.
3. Applaucē tomātus ar verdošu ūdeni, mazliet patur ūdenī. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un novelk tiem miziņu.
4. Tomātiem izgriež kātiņu vietas, bet pašu tomātu sagriež gabaliņos.
5. Atsevišķi sīpolus un ķiplokus sagriež sīkos gabaliņos.
6. Kaltētos čilī piparus smalki saberž.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
8. Karstumizturīgā veidnē samaisa kartupeļus, sagrieztos tomātus, sīpolus, 2/3 no ķiplokiem un čili piparus, pēc garšas pieliek klāt sāli.
9. Mozzarella sieru labi notecina, sagriež nelielos kubiņos un piemaisa klāt. Pāri pārkaisa paprikas kubiņus.
10. Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī (160 grādu temperatūrā) un cep apmēram 50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
11. Pēc tam pārkaisa ar paprikas pulveri, atlikušajiem ķiplokiem un sagrieztajiem lociņiem, un pasniedz galdā.

Labu apetīti!
Uz augšu