Rauga mīklas trubiņas ar pildījumu

4 1

Sastāvdaļas

  • Rauga mīklai:
  • 25 g svaigais raugs vai 6 g šķīstošais raugs
  • 100 ml piens
  • 2 ēd.k majonēze
  • 1 ēd.k sviests, mīksts
  • 1 tēj.k sāls, ja sāļus cep
  • Un viena tēj.k cukurs, ja cep saldus tad 1/2 tēj.k sāls un vairāk cukurs
  • Dažādas garšvielas, gan saldām gan sāļām trubiņām pēc vēlēšanās
  • Ap 300 g milti
  • 2 ēd.k griķu klijas vai citas klijas
  • Pildījumā ko nu vēlamies, man sāļais pildījums - biezpiens ar sieru

Pagatavošana

120 min.
  1. Ir daudz dažādas interesantas, gardas receptes, kur nepieciešamas metāla trubiņas, lai gatavotu. Man tādas nav, bet atradu alternatīvu, kas atrodams katrās mājās, ja vien cep un gatavo. Rullis uz kā ir uztīts cepamais papīrs, folijs, pārtikas plēve - trubiņa no kartona.
  2. To es sadalīju trijās daļās, protams ir jāiekrāj, lai vienā gatavošanas reizē uzreiz pilnu pannu var piekrāmēt, man bija viena trubiņa, sadalīta trīs daļās un nacās cept divas reizes, nekas traks.
  3. Šādas trubiņas var cept gan no kārtainās rauga mīklas, gan no kartainās bezrauga mīklas, gan no smilšu mīklas un arī no parastas rauga mīklas, ko izmantojam maizei, picai, smalkmaizītēm, pīrādziņiem utt.
  4. Pagatavošana:
  5. Ja gatavojam ar svaigo raugu tad sadrupinam to traukā, uzberam cukuru un ļaujam tam izkust. Pielejam viegli siltu pienu, izmaisam.
  6. Pievienojam mīkstu sviestu, majonēzi, garšvielas, sāli, klijas. Izmaisam.
  7. Beram klāt miltus un mīcam mīklu.
  8. Mīkla sanāk maiga, ļoti mīksta, ellastīga, tai nav jābūt sausai, miltainai, stingrai.
  9. Liekam ieeļļotā traukā un apsedzam.
  10. Raudzējam siltā vietā ap stundu.
  11. Mīklu sadalīju 6 daļās,katru izrullēju tieva desā un tad izrulleju plakanu.
  12. Ņemam kartona trubiņu, aptinam ar foliju. Tinam iekšā mīklā.
  13. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15-20 minūtēm, līdz trubiņas skaisti brūnas.
  14. No trubiņmaizītēm folijā ietītais kartons izņemas ļoti viekārši pat tikko no cepeškrāsns izņemts.
  15. Pildam ko vēlamies.
  16. Es iepildīju sāļo biezpienu.
  17. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize