Kēksa eglītes

2012. gada 16. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Gatavojam formiņas:
2. Uz cepamā papīra uzzīmējam aplīšus, es talkā ņēmu 15 cm diametra šķīvīti. Katru aplīti pārgriežam uz pusēm, tad sarullējam konusā. Ja ir saspraužam ar metāla spraudītēm, lai formiņa turas kopā.
3. Lai formiņa turētos stāvus ņemam kartona rullīšus un aptinam ar foliju.
4. Bļodā sajaucam visas sausās sastāvdaļas, izmaisam.
5. Citā traukā sajaucam šķidrās sastāvdaļas.
6. Savienojam un izmaisam, lai ir viendabīga masa. Iemaisam žāvētās plūmes.
7. Mīklai jāsanāk biezai, tekošai aptuveni kā skābais krējums.
8. Lejam formiņās, aptuveni 2/3 formiņa lai ir aizpildīta, jo citādi pāries pāri mīkla. Cepam 200 grādos 8 minūtes un pēc tam 180 grādos ap 15 minūtēm, vai līdz keksiņi gatavi, iedurot kociņu, tas iznāk sauss.
9. Atdzesējam un izņemam no formiņām.
10. Gatavos kēksiņus apsmērējam nedaudz ar šokolādi un tad apviļājam kokosa skaidiņās.
11. No šīs mīklas sanāca 20 eglītes.
12. Labu apetīti!
Uz augšu