Mīkstā piparkūka ar brūklenēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 200 ml cukurs
  • 175 ml gaišais sīrups
  • 150 g sviests vai margarīns
  • 3 /4 tējk. sasmalcinātas krustnagliņas
  • 1 tējk. kanēlis (pulveris)
  • 1 tējk. sasmalcināts ingvers (labāk garšo svaigs)
  • 3 /4 tējk. sasmalcināts kardamons
  • 1 /2 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
  • 1 /2 tējk. cepamais pulveris
  • 200 g kviešu milti
  • Glazūrai:
  • 200 g svaigs siers (Philadelphia vai līdzīgs)
  • 200 ml pūdercukurs
  • 50 g mīksts sviests (istabas temperatūras)
  • 2 tējk.vaniļas cukurs
  • Citrona sula

Pagatavošana

90 min.
  1. Ieslēdz krāsni uz +200 grādiem.
  2. Taukvielas izkausē.
  3. Sīrupu un garšvielas katliņā uzvāra, atdzesē.
  4. Olas un cukuru rūpīgi saputo, lēnām iemaisa sīrupa-garšvielu maisījumu.
  5. Cepamo pulveri samaisa ar miltiem.
  6. Miltus un sviestu iejauc mīklā, pievienojot tos pārmaiņus - milti, sviests, milti, sviests u.t.t..
  7. Mīklu ielej formā, kas ieziesta ar taukvielām un izkaisīta ar rīvmaizi.
  8. Cep +180 grādos, krāsns vidējā daļā, kamēr gatava (apm.30 min). Pārbauda, iedurot kociņu - ja kūka nelīp klāt, ir gatavs!
  9. Atdzisušu izņem no formas. Pārkaisa ar pūdercukuru vai glazūru, ko gatavo šādi:
  10. Visas glazūras sastāvdaļas ieliek vienā traukā un kārtīgi saputo un uzklāj kūkai. Pārkaisa ar brūklenēm (var izmantot citas skābenas ogas/augļus).
  11. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize