Sākums > Receptes > Salāti

Grauzdiņu salāti ar sieru un tomātiem

2012. gada 30. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Lai maizes gabali nepiesūktos ar marinādi un paliktu kraukšķīgi, salātus tūlīt pasniedz galdā.
Pagatavošana
30 min
1. Tomātus nomazgā, izgriež kātiņu vietas, sagriež gabaliņos vai daiviņās, pēc jūsu gaumes.
2. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās, saliek kopā ar tomātiem.
3. Sakuļ olīveļļu, citronu sulu, etiķi, sāli un piparus, pārslacina pāri tomātiem un sīpoliem.
4. Bļodu pārsedz un apmēram 30 minūtes atstāj, lai salāti ievelkas.
5. Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
6. Bageti sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs un liek uz cepamās plāts, grauzdē apmēram 3 minūtes karstā cepeškrāsnī, augšējā pozīcijā, 220 grādu temperatūrā, šajā laikā šķēles vienu reizi apgrieziet. Pēc tam atstājiet, lai maizes šķēles atdziest.
7. Nomizo ķiploka daiviņu un pārgriež uz pusēm, ar griezuma pusēm ierīvē grauzdētās maizes šķēles.
8. Baziliku nomazgā, nosusina un sagriež tievās strēmelītēs.
9. Mozzarella sieru notecina un sagriež plānās šķēlēs vai kubiņos.
10. Maizes gabalus, baziliku un Mozzarellas sieru liek klāt pie tomātu salātiem un samaisa.

Labu apetīti!
Uz augšu