Nieru pagatavošana

2012. gada 19. novembris
Foto: Pitbults
Pagatavošana
180 min
1. Problēma un kļūda vārot nieres zupām vai salātiem ir to nepareiza sagatavošana, kā rezultātā var palikt urīna piegarša gan pašām nierēm gan ēdienam, kuram tās pievieno. Pareizi sagatavotas nieres ir ļoti garšīgas. Nieru vārītā ūdenī neko nedrīkst turpināt gatavot.
2. Attaukojam, nogriežot lielākos cīpslu un tauku gabalus. Bet noteikti nesagraizām tās mazākos gabaliņos, maksimims varam pārgriezt tās uz pusēm.
3. Vārīt var cūku un liellopu nieres kopā.
4. Liekam aukstā ūdenī lielā katlā, lielā ūdens daudzumā. Pirmajā reizē tīrā ūdenī, līdz ko sāk vārīties, nokāšam, noskalojam nieres aukstā ūdenī.
5. Mainām ūdeni un nu jau liekam klāt sāli, uz 1l 80-100 g sāls.
6. Atkal vāram liekot tās aukstā ūdenī, līdz sāk vārīties, noskalojam aukstā ūdenī, mainām ūdeni (ar sāli).
7. Tā vismaz 3-4 reizes, kamēr ūdens ir gana dzidrs.
8. Beidzamā reizē sāli liekam uz pusi mazāk, kad sāk vārīties uz lēnas uguns vāram, ik pa brīdim apmaisot un noputojot 15-20 min līdz jaunas putas nerodās.
9. Kad nieres gatavas noskalojam tās aukstā ūdenī, sagriežam gabaliņos, nogriežot pārējos taukus un cīpslas.
10. Liekam traukā ar vāku, pārlejam ar aukstu ūdeni (bez sāls) tā, lai visi gabaliņi zem ūdens un noliekam malā.
11. Ja nepārliesim ar ūdeni tās ĻOTI ātri apkaltīs. Varam uzglabāt tās ūdenī līdz to izlietošanai ledusskapī +2/+5 t° 12h.
12. Labu apetīti!
Uz augšu