Nieru pagatavošana

5 1

Sastāvdaļas

  • Cūku Nieres
  • Liellopu nieres
  • Sāls

Pagatavošana

180 min.
  1. Problēma un kļūda vārot nieres zupām vai salātiem ir to nepareiza sagatavošana, kā rezultātā var palikt urīna piegarša gan pašām nierēm gan ēdienam, kuram tās pievieno. Pareizi sagatavotas nieres ir ļoti garšīgas. Nieru vārītā ūdenī neko nedrīkst turpināt gatavot.
  2. Attaukojam, nogriežot lielākos cīpslu un tauku gabalus. Bet noteikti nesagraizām tās mazākos gabaliņos, maksimims varam pārgriezt tās uz pusēm.
  3. Vārīt var cūku un liellopu nieres kopā.
  4. Liekam aukstā ūdenī lielā katlā, lielā ūdens daudzumā. Pirmajā reizē tīrā ūdenī, līdz ko sāk vārīties, nokāšam, noskalojam nieres aukstā ūdenī.
  5. Mainām ūdeni un nu jau liekam klāt sāli, uz 1l 80-100 g sāls.
  6. Atkal vāram liekot tās aukstā ūdenī, līdz sāk vārīties, noskalojam aukstā ūdenī, mainām ūdeni (ar sāli).
  7. Tā vismaz 3-4 reizes, kamēr ūdens ir gana dzidrs.
  8. Beidzamā reizē sāli liekam uz pusi mazāk, kad sāk vārīties uz lēnas uguns vāram, ik pa brīdim apmaisot un noputojot 15-20 min līdz jaunas putas nerodās.
  9. Kad nieres gatavas noskalojam tās aukstā ūdenī, sagriežam gabaliņos, nogriežot pārējos taukus un cīpslas.
  10. Liekam traukā ar vāku, pārlejam ar aukstu ūdeni (bez sāls) tā, lai visi gabaliņi zem ūdens un noliekam malā.
  11. Ja nepārliesim ar ūdeni tās ĻOTI ātri apkaltīs. Varam uzglabāt tās ūdenī līdz to izlietošanai ledusskapī +2/+5 t° 12h.
  12. Labu apetīti!

Komentāri

Rita 2016. gada 18. janvāris 13:13
Es franchu pavargramataas atradu, ka nierus gabalus pargriez uz puseem un liek aukstaa uudenii ar etiki. Lai pastaav kaadas 20-30 min. Tad noskalo.
lilita 2014. gada 4. marts 12:54
Lielu lielais paldie par šo pamācību, kaut liekas ka tas ir vienkārši,
bet ja cilvēks to dara pirmo reizi
Baiba 2013. gada 30. novembris 19:06
Perfect, the best description how to cook kidney!;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni