Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāpostu sautējums ar kariju

2012. gada 18. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Puķkāpostu sadala rozetītēs.
2. Kartupeļus nomizo, noskalo, pārgriež uz pusēm un sagriezž apmēram 2 cm lielos gabaliņos.
3. Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
4. Sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolus caurspīdīgus. Piespiež klāt ķiploku. Pieliek klāt puķkāpostus un kartupeļus, pēc tam visu kopā sautē.
5. Pāri dārzeņiem uzkaisa karija pulveri un mazliet pasautē.
6. Pielej buljonu un 10-12 minūtes turpina dārzeņus sautēt.
7. Pieliek klāt zaļos zirnīšus un visu kopā sautē vēl 3 minūtes, kamēr kartupeļi mīksti, bet puķkāposti un zirnīši vēl stingri ..
8. Pārtikas cieti kopā ar krējumu samaisa viendabīgā masā, iebiezina ar to dārzeņus. Pieliek klāt sāli un piparus.
9. Labu apetīti!
Uz augšu