Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar paprikas mērci

2012. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Papriku notīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
2. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež.
3. Lielā katlā makaronu vārīšanai uzvāra daudz ūdens, kam pielikta sāls.
4. Pa to laiku lielā pannā sakarsē eļļu. Liek tajā malto gaļu, uzkaisa sāli, piparus. Apcep gaļu, līdz tā ir apbrūnējusi. Pieliek klāt sīpolus, ķiplokus un paprikas kubiņus, maisot visu kopā mazu brīdi turpina cept.
5. Tomātus ar visu sulu pievieno pannā pie gaļas un samaisa. Pieliek oregano un paprikas pulveri.
6. Maltās gaļas mērci uzvāra, pielej buljonu un vēlreiz uzkarsēj, līdz mērce sāk vārīties.
7. Pieliek klāt tomātu pastu un uz nelielas uguns, pannā bez vāka, mērci apmēram 10 minūtes lēni vāra. Šajā laikā vārošajā sālsūdenī novāra makaronus, kā norādīts uz iepakojuma.

Labu apetīti!
Uz augšu