Banānu, šokolādes kēksiņi

3 1
Banānu, šokolādes kēksiņi
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 210 g miltu
  • 3 banāni
  • 180 gram šokolādes
  • 110 g sviesta vai augu eļļas
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 1 /4 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 1 /4 tējk. kanēļa

Pagatavošana

35 min.
  1. Krāsni uzkarsē līdz 205°C, sagatavo 12 kēksiņu formiņas un izvieto uz pannas.
  2. Šokolādi sasmalcina gabaliņos. Nelielā traukā liek šokolādes gabaliņus un 3 ē.k. miltus. Rūpīgi apmaisa.
  3. Lielākā traukā liek sviestu (vai augu eļļu), olas, cukuru, samīcītus banānus, vaniļas ekstraktu un samaisa.
  4. Atsevišķā traukā liek miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli, visu samaisa un pievieno iepriekš sagatavotajai masai.
  5. Masai pievieno šokolādes gabaliņus un miltu maisījumu un visu kārtīgi samaisa.
  6. Izmantojot saldējuma karoti, mīklu vienmērīgi sadala 12 formiņās un cep aptuveni 18 minūtes. Pirms ņem ārā no cepeškrāsns, pārbauda ar koka irbulīti, to iedurot kēksiņa vidū. Ja iznāk tīrs (bez mitras mīklas), tad ir gatavs.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 28. aprīlis 10:32
Anna, paldies, par jautājumu! :) Tā kā receptes autore minējusi, ka sviestu var aizstāt ar eļļu, tad tam noteikti jābūt izkausētam, lai var vienmērīgi iejaukt mīklā :)
Anna Paturska 27. aprīlis 17:46
Sviestam jābūt mīkstam vai izkausētam?
Heilija 2016. gada 15. aprīlis 20:27
Super! Ļoti garšīgi! Man skolā bija tirdziņš, uztaisīju šos. Daudzi teica ka ļoti gardi! Uzslavas autoram!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize