Sākums > Receptes > Deserti

Neparasta rauga mīkla un pīrādziņi no tās

2012. gada 17. jūnijs
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Raugam pievienojam 1/2 ēd.k cukura un pagaidam līdz izsķīst,tad uzsildam pienu,viegli siltu,tajā ieliekam izšķīdušo raugu,izmaisam,pievienojam kviešu miltus.Izmaisam,pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties istabas tempertūrā 2 stundas,bet es uzsildīju cepeškrāsni un tur uzrūga pa 30 minūtēm.
2. kukurūzas miltiem pievienojam ļoti siltu ūdeni,sāli un atlikušo cukuru.
3. Pievienojam auzu pārslas,izmaisam. Tad savienojam abas mīklas,kviešu un kukurūzas,pievienojam 2 olas,izkausētu sviestu,izmaisam.
4. Un mīcam līdz nelīp pie rokām pamazām pievienojam vēl miltus cik nepieciešams.Mīkla būs mazliet lipīga,tā kā ar miltiem nepārcensties.Mīklai jābūt mīkstai,ļoti minimāli lipīgai.
5. Liekam traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi,ietinu vēl dvielī un liku raudzēties uzsildītā cepeškrāsnī 1 stundu.Pēc pirmajām 30 minūtēm,mīkla jau būs pacēlusies,tad to nospiežam un raudzējam tālāk.
6. Veidojam pīrādziņus,vidū liekam ko vēlamies.Es izcepu ar un bez pildījuma.Pārsmērējam ar sakultu olu un cepam ap 200 grādiem 20 minūtes,līdz pīrādziņi skaisti brūni.
7. Pildījumam:
8. 100g kūpināts speķis,100g kūpināta cūkgaļa,1 liels sīpols.Visu sīki sagriežam un pasautējam pannā,nedaudz pievienojam sviestu un kādu garšvielu.Pildam pīrādziņos tā bagātīgi,un lipinam ciet. Šai mīklai ir labums,ka to ļoti vienkārši aizlipināt,jo tā ir lipīga.
9. Mīkla ļoti neparasta,bet ļoti garšīga.
10. VAr arī bez pildījuma uzcept mazus pīrādziņus,maizītes un tad gataviem iesmērēt sviestu vai ko citu.
Uz augšu