Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāposti kažokā

2005. gada 27. maijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo puķkāpostus. Nomazgā puķkāpostu un sadala to zariņos. Liek vārošā sālsūdenī un vāra 2 - 3 minūtes zem vāka uz strauja uguns. Izslēdz uguni, un atstāj zem vāka 10 minūtes.
2. Sagatavo mīklu. Sakuļ ar mikseri vai dakšiņu olas. Pievieno naža galu sodas un sāli pēc garšas. Nepārtraukti kuļot pievieno 4 ēdamkarotes krējuma. Nepārtraucot kulšanu pievieno izsijātus miltus. Beigās pievieno sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles.
3. Cep puķkāpostus. Puķkāpostus notecina caurdurī, lielākos zariņus pārgriež uz pusēm. Sakarsē pannā eļļu. Mērcē puķķāpostus mīklā (puķķāpostiem ir jābūt pilnīgi apņemtiem ar mīklu) un liek karstajā pannā. Cep, apgriežot uz otru pusi, katru pusi apmēram 1-1,5 minūtes, kamēr mīkla smuki zeltaina.
4. Pasniedz karstus ar krējumu vai arī kā piedevu pie gaļas pamatēdieniem, bet var ēst arī aukstus.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu